Harambee

Sosio Youth Polytechnic

Slaapzaal voor meisjes  –  € 33.950
 

Sinds Stichting Harambee Holland in 2009 voor het eerst Sosio YP bezocht, is er veel veranderd. Niet alleen zijn er 2 grote klaslokalen met opslag en kantoortje gebouwd. Ook zijn machines en gereedschappen geleverd m.b.v. Tools to Work (de Derde Wereld Werkplaats) in Teteringen, heeft een meubelmaakster 3 weken les gegeven en hebben 4 vakkanjers in de zomer van 2011 3 weken werkstukken met de leerlingen gemaakt. Al deze activiteiten hebben een grote verandering op de school teweeg gebracht. Het was ook een enorme mentale oppepper: wij doen er toe. Dit heeft tot gevolg gehad dat dit soort onderwijs erg in de belangstelling is komen te staan en dat er een grote toeloop van leerlingen is gekomen.
Voor de leerlingen die van ver komen, zijn dringend slaapzalen met wasgelegenheid nodig. Prioriteit hebben de meisjes. Met dit project wordt voor hen een slaapzaal, toiletten en douches gerealiseerd.
De kosten voor dit project bedragen € 33.950. De stichting is doende het resterende bedrag van € 10.000 bijeen te brengen. Ook Wilde Ganzen draagt bij aan dit project.

 

Terug