Harambee

St. Theresa’s Secondary School

Fase 1, aula/eetzaal en keuken  –  € 40.000
 

Deze middelbare (kost)school voor meisjes is in een paar jaar tijd uitgegroeid van 80 tot ruim 500 leerlingen. De voorzieningen hebben geen gelijke tred gehouden met de grote groei. Reeds eerder heeft de stichting bijgedragen bij de verbetering van de voorzieningen: schei- en natuurkunde lokalen en twee klaslokalen. De school is gehuisvest op een klein stuk grond zonder uitbreidingsmogelijkheden. Extra voorzieningen worden daarom ondergebracht in een nieuw gebouw met twee verdiepingen. Op de begane grond komt de keuken en een multifunctionele hal die ook als eetzaal kan worden gebruikt. Momenteel eten de leerlingen buiten of in de klas en is er een simpele keuken met geïmproviseerde opslag voor mais, bonen etc.
Het project is de eerste fase, de begane grond met keuken en eetzaal/multifunctionele ruimte. De ouders dragen elk jaar via het PTA-fonds van de school een substantieel bedrag bij voor dit project maar de omvang is te groot voor het aantal ouders.
De kosten voor dit project zijn begroot op € 40.000; het totale bedrag is door Stichting Sukaisa in Amsterdam bijeen gebracht.

 

Terug