Harambee

Samen de handen ineen

“Terugkijkend op bijna twintig jaar Stichting Harambee Holland is ons vooral opgevallen hoe complex het werk in een ontwikkelingsland is. Maar ook hoeveel je samen met de lokale gemeenschap kunt bereiken: met respect, enthousiasme, plezier, gevoel voor humor en doorzettingsvermogen.”

‘Samen de handen ineen’ is de titel van dit boek en geeft de kern weer van het werk van Roel en Marianne Meijers-van Eijndhoven. Samen met de mensen in Kenia werken zij aan projecten, waarbij het principe van ‘geen vraag, geen project’ voorop staat. Zij beschrijven hun ervaringen aan de hand van vele praktische, organisatorische en ook sociaal-culturele aspecten. Daarbij komen zowel successen als teleurstellingen aan de orde. Wat werkt wel en wat niet en hoe ervaart de lokale gemeenschap hun inzet? De vele voorbeelden geven kleur aan deze praktijk, inzicht in de complexiteit van het werk en handreikingen voor een mogelijke aanpak.

De ervaringen en bevindingen in dit boek kunnen hopelijk voor velen een hulpmiddel zijn bij hun werk om het leven van lokale gemeenschappen te verbeteren.

Bestellen:
Het boek kost € 20,00 plus € 5,- verzendkosten, samen € 25,00.
Het boek bestelt u op de volgende manieren:
Door € 25,00 over te maken op IBAN NL98 ABNA 0442 5337 48 t.n.v. R.J.M. Meijers e/o te Bavel met vermelding van uw naam en adres.
Of door via bovenstaande link een email naar info@harambeeholland.nl te sturen. Vul alle gegevens in de email in. Voor het bedrag van de bestelling ontvangt u een Tikkie op uw mobiele telefoon.

Na ontvangst van uw betaling wordt het boek zo spoedig mogelijk naar u opgestuurd.

Recensies en reacties

Interview bij NPO1, De Nieuws BV op 2 februari 2021

Boekbespreking door Marc Broere, Vice Versa, december 2020

Boekpresentatie door Wilde Ganzen, Nieuwsbrief januari 2021


Hans van Driel, Stichting Kids Share, januari 2021
  “Het lezen van jullie boek is heel waardevol en biedt mooie inzichten. Het is een bron van kennis en wijsheid die ik graag wil delen met mijn medebestuursleden. Daarom bestel ik zes boeken voor hen.”

Nico Peters, januari 2021
  “Als ik jullie boek eerder had kunnen lezen, had ik niet zo geworsteld met de project financiën van de stichting waarvan ik penningmeester ben geweest.”

Mevr. A. Wijkenga, Stichting ’t Weeshuis, Breda, januari 2021
  “Ik wil jullie laten weten het boek met heel veel plezier te hebben gelezen. Het is op een aangename wijze geschreven, eerlijk en duidelijk. Het zal zeker van nut zijn voor andere stichtingen/verenigingen die projecten ondersteunen gelijk de uwe. Ook voor ons, een stichting die jaarlijks vele donaties verstrekt aan stichtingen die zich inzetten voor hulp

Annemiek van Haastregt, Stichting Kolewa, Alphen a/d Rijn, februari 2021
“Ik heb jullie boek met veel plezier gelezen. Het is heel toegankelijk door de mooie lay-out, opbouw, foto’s en goed geschreven teksten. Heel informatief voor bestuurders/stichtingen. Ik ben zelf lid van het Nederlandse bestuur van Stichting Kolewa (www.kolewa.com) en vond ook de nodige herkenning in het boek. Leuk om te lezen!Het loslaten en achterlaten is nog een heel proces waar jullie middenin zitten. Ik wens jullie daar veel succes en sterkte bij. En hoe dat ook uitpakt, wens ik jullie toe dat je altijd met veel voldoening terug kan kijken op hoe enorm veel jullie bereikt hebben en voor zoveel kinderen en hun ouders ‘de wereld’ hebben betekend.

Lau Schulpen op 'Samen de handen ineen', oktober 2021

Boekbespreking in BndeStem, 20 maart 2021 deel 1

Boekbespreking in BndeStem, 20 maart 2021 deel2