Harambee

Partners in Kenia

De stichting werkt in West-Kenia samen met zes lokale partners. Er is geregeld contact met hen. Zij geven Stichting Harambee Holland een goed beeld van scholen in nood. Daarnaast houden zij toezicht op de voortgang van de werkzaamheden en de ouderbijdrage en zorgen ervoor dat het project naar de donoren goed kan worden afgerond.
Ook beoordelen zij de aannemer die door de school wordt voorgesteld.
Door uitbreiding van het aantal projecten is ook het team van onze partners in de loop van de tijd uitgebreid. Doordat alle partners uiteenlopende ervaringen en kennis hebben, wordt het hele team versterkt waardoor we nog beter in staat zijn de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren, evenals de betrokkenheid van de ouders daarbij.
In de loop van de jaren zijn er partners gekomen en gegaan. Dit heeft o.a. te maken met leeftijd, omstandigheden en ambities. Het team bestaat nu uit de volgende leden:

• De voorzitter: Jacob Omondi uit Nairobi.
Omondi is general manager van de Parklands Sportsclub in Nairobi, waar 450 mensen werken. Hij heeft veel managementervaring en een groot netwerk. De stichting is voor hem een goede organisatie om iets te kunnen doen voor het gebied in West-Kenia waar hij vandaan komt.
• De coördinator: Tatwa Mwachi uit Kimilili.
Met Tatwa hebben we jarenlang samengewerkt. Hij heeft in Londen community development gestudeerd. Hij is enorm bevlogen om HFK verder te brengen en iets te kunnen betekenen voor zijn gemeenschap. Zijn talent is het werken met de lokale bevolking. We zijn regelmatig bij ouderbijeenkomsten geweest waar hij uitlegde wat hun betrokkenheid is in het kader van ownership. De manier waarop hij dit deed dwong respect af; het was een prachtig schouwspel en een bijzondere ervaring om mee te maken.
• Het geweten van de Keniaanse Stichting: RK Father Peter Makokha uit Misikhu.
Ook met Fr. Peter hebben we een jarenlange band sinds hij de pastoor in Kimilili was. Samen hebben we diverse projecten gerealiseerd. De integriteit van de teamleden wordt door hem bewaakt. Fr. Peter is nu werkzaam in Misikhu, een parochie ten oosten van Kimilili.
• De technische expert: Wycliffe Wamoyo uit Bungoma.
Wycliffe heeft veel ervaring met de technische uitvoering van bouwprojecten en kan hierin veel betekenen voor HFK. Hij is sinds 2018 lid van het team.
• De organisatie van cursussen en trainingen: Joyce Khanali, hoofd van een grote lagere school in Kimilili. We kennen Joyce al vijftien jaar en ze heeft veel expertise op het gebied van de inhoudelijke kant van het onderwijs.
• De organisatie van cursussen en trainingen: Charles Kajuma uit Siaya, hoofd van een lagere school.
Kajuma is net met pensioen gegaan, heeft jarenlange ervaring en kan samen met Joyce veel betekenen voor de trainingen.

v.l.n.r. Jacob Omondi, Joyce Khanali, Charles Kajuma, Fr. Peter Makokha, Wycliffe Wamojo, Tatwa Mwachi, Roel en Marianne Meijers